Centrele de Incluziune Socială

Bogdan Constanciuc

February 3, 2013

Acestea  oferă servicii integrate de asistenţă pentru integrarea socială şi profesională a persoanelor vulnerabile  – adica acel loc de munca protejat unde persoanele cu dizabilitati sau cele cu o lunga perioada de inactivitate au nevoie de timp sa se adapteze cerintelor, atributiilor dar si responsabilitatilor necesare.

Un loc unde sa invete acele comportamente sociale acceptate necesare integrarii la locul de munca, cu referire la:

Un astfel de centru a aparut si in Romania, iar in cele ce urmeaza puteti descoperii un proiect de succes.

“Produsele primei fabrici din România unde sunt angajate numai persoane cu dizabilităţi vor fi găsite pe piaţă de pe 1 decembrie. Proiectul, realizat din fonduri europene, vine în ajutorul celor care îşi doresc să muncească, în ciuda infirmităţilor. Pe măsura puterii lor, oamenii pot face lumânări și pot croi lenjerie de pat.

Cristian a învăţăt toate secretele meseriei într-un an, de când este angajat. Înainte nu ştia că există meseria de lumânărar.

Alături de Cristian, alţi 70 de tineri cu dizabilităţi şi-au găsit un serviciu în întreprinderea deschisă cu fonduri europene.

„De-a lungul acestui proces s-a lucrat individual cu fiecare, au reuşit să-şi depăşească acele dizabilităţi”, a explicat Bogdan Constanciuc, psiholog/terapeut ocupational.

 

http://www.ziarelive.ro/stiri/prima-fabrica-ce-angajeaza-numai-persoane-cu-dizabilitati-va-scoate-produsele-pe-piata-la-1-decembrie.html