Profesia numita Terapie ocupationala

Bogdan Constanciuc

December 28, 2017

Cand vorbim despre misiunea fundamentala a profesiei numite terapie ocupationala, aflam ca este destinata  utilizarii in forma terapuetica a activitatilor de zi cu zi ( a ocupatiilor), individuale sau in grup, pentru dezvoltarea de abilitati care sa ii ajute in realizarea, in indeplinirea rolurilor dar si sa faca fata situatiilor intalnite acasa, la scoala, la locul de munca, in comunitate sau alte locuri pe care acestia le frecventeaza.

Astfel putem spune ca Terapia ocupationala este centrata pe aspectele fiziologice, psihosociale, cognitive, senzoriale,  si alte aspect in relatie cu o varitate de contexte, care sunt angajate de individ in activitaltile lui de zi cu zi si care pot afecta sanatatea, starea de bine, sau calitatea vietii.

Procesul terapeutceste complicat, iar acesta implica identificarea  de scopuri si obiective, crearea unui plan de interventie, si utilizarea interventiei unu la unu pentru a ajuta clientul de a atinge scopurile dorite de el. Urmarind un scop dorit de client putem contura un plan de interventie solid in care clietul crede si pe care il va urma .